A Felvidéken készült családi fényképek, képeslapok feltárása és gyűjtése

tank.jpg

A Szabad Újság hetilap szeretné megjeleníteni és bemutatni a Felvidék életét, közösségeit, a községi tereket, épületeket, az ott zajló életet valamint az itteni emberek életét. Ehhez szeretnénk a helytörténet iránt érdeklődő felvidéki polgárok segítségét kérni.
Olyan 1970 előtt készült családi fényképeket, képeslapokat keresünk, amelyek jellegzetes felvidéki épületek, házak, közterületek előtt készültek vagy a kor és felvidék szempontjából nevezetes eseményt örökítettek meg.

Nem kell megválni a fényképektől, csupán digitalizálni szeretnénk őket. A beszkennelt képeket rendszerezzük, s a legérdekesebb fotókat, kiállítások formájában mutatjuk be a nagyközönség számára. Az összegyűjtött anyagot a Szabad Újság honlapján, valamint az Akadémia című magazinunkban jelentetjük meg. A képeket a szerkesztőségben archiváljuk. A fotókat várjuk szerkesztőségünk címére, vagy a neszmeritunde@szabadujsag.com e-mail címre.
Amennyiben kedvet kaptak a képek küldéséhez, kérjük, csatoljanak a dokumentumhoz információkat is, hol és mikor készült a fotó. Ha ismert a kép szerzője és a személyek, akik láthatóak rajta, azt is írják meg nekünk.

SZÚ