A választókkal közösen

Forro_Krisztian-640x426.jpg

A Magyar Közösség Pártja választási programja és célkitűzései az emberek problémáira reagál. A szlogen is ezt tükrözi: Közös akarat. Azaz összefogva a választókkal, együtt érheti csak el a felvidéki magyarság a közös céljait, ezért is jött létre az összefogás listája, amelyen több civil szervezeti aktivista és közéleti személyiség is helyet kapott, hiszen ők is érzik, az MKP a megoldás a problémákra. Forró Krisztián kampányfőnököt faggattuk.

A Magyar Közösség Pártja bemutatta első óriásplakátját. Milyen elemeket tartalmaz?

Az óriásplakátok képi megjelenítésénél az első és legfontosabb szempont az volt, hogy mindenki ráismerjen, ez egy magyar párt plakátja. Ha nem lenne rajta az MKP logója, akkor is mindenki tudná, kiknek szól az üzenet. Hogy a választóinkat szeretnénk megszólítani. Azt gondolom, a csapat nagyon jó munkát végzett. Az elsődleges célunk az volt, hogy egy pozitív összképet alakítsunk ki. Konzervatív és hagyományos értékeket valló párt vagyunk, de megjelenésünk újszerű. A plakátokon a nemzeti színek jelennek meg, tehát a piros, fehér, zöld. Ebből a zöld, a remény színe dominál. A fényekkel is játszottak a szakembereink és olyan megvilágítást alkalmaztak, amely a jövőbe tekintést és a reményt szimbolizálja. A jelöltjeinknek is pozitív a kisugárzása, mosolyognak. Megjelenik egy népi motívum is, amely a helyi, dél szlovákiai magyarság motívumait tartalmazza.

Mit szimbolizál ez a népi jellegű motívum?

Megjelenik a képen a termékenység és a megmaradás motívuma. A felvidéki magyarság a megmaradásáért küzd. Egy virágot látni a képen, amelyben ott van a mag, amely a megújhodást szimbolizálja. A mátyusföldi és a palóc vidék elemeit ötvözte Szarka Zsuzsa divattervező, aki egyébként az MKP jelöltje.

Mik lesznek azok a fő témák, amikkel az MKP megszólítja a szavazókat?

Az óriásplakátjainkon megjelenik a szlogenünk: a közös akarat. Ez tulajdonképpen folytatása annak a politikának és tevékenységnek, amit a Magyar Közösség Pártja az elmúlt években végzett. Közel került a választóhoz, megismerte problémáit. Ezekre pedig megpróbálunk megoldást kínálni. A kisiskolák megmentése és a kisebbségi kultúrák finanszírozása fontos célunk. A migránskvótákat továbbra is elutasítjuk, fontosnak tartjuk a helyi és országos népszavazások eredményeinek kötelező érvényűvé tétele is a célunk. Ezek a témák a választóknak is fontosak, ezt bizonyítja az, hogy ma már több mint ötvenezer aláírás gyűlt össze a petíciós íveken. Ezért is folytatjuk az aláírás gyűjtését. A családi adózás az egyik alappillére programunknak. Meg kell említeni azt, hogy a dél-szlovákiai járások felzárkóztatása és fejlesztése prioritás számunkra. Ki kell alakítani a regionális infrastruktúrát és ezzel együtt munkahelyeket teremteni. Ez nem csak az ott élő magyaroknak segít, hanem mindenkinek, a szlovákoknak és a romáknak is.

Neszméri Tünde
Forrás: szabadujsag.com