Az MKP gratulált Trumpnak

Fotó: redstate.com

Az amerikai szavazók Donald Trumpot választották az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökévé. A választások eredményét nemcsak az USA polgárai, hanem az egész világ figyelemmel kísérte. A Magyar Közösség Pártja nyilatkozatban reagált a választási eredményre.

Az MKP szerint az Amerikai Egyesült Államok történelmének talán leginkább kiélezett elnökválasztási kampányát követően az amerikai választópolgárok a demokratikus választási szabályok betartásával, magas részvételi arány mellett, egyértelmű felhatalmazást adtak a republikánus jelöltnek az ország vezetésére. Az eredményt még inkább egyértelművé teszi, hogy – jelen állás szerint – az amerikai törvényhozás mindkét házában republikánus többség alakul ki. A Magyar Közösség Pártja gratulál a választási győzelemhez.

A nyilatkozatban az MKP hangsúlyozza: az elnökválasztás eredményének fogadtatása szerte a világban ellentmondásos. A párt mégis bízik benne, hogy „az új elnök a kampányzaj elültével mindent megtesz a feszültségek mérsékléséért, és képes lesz megfelelni a tisztségéből eredő kihívásoknak.”

http://felvidek.ma/2016/11/az-mkp-gratulalt-trumpnak/