Bemutatta programját az MKP

mkp_program_komarom2.jpg

A Magyar Közösség Pártja Komáromban, a Tiszti pavilonban mutatta be választási programját. A párt elnöksége széleskörű összefogással, az emberek akaratát szeretné érvényesíteni a parlamentben, így programja is az évek során tapasztalt problémákra reagál.

A programbemutató előtt a Schola Mariana Komárom énekkar Minden földek, Tartsd meg hazánkat Istenem és Az szép szabadságra című dalokat adta elő Orsovits Yvett karnagy vezetésével. Majd Forró Krisztián, kampányfőnök szólt az egybegyűltekhez. Elmondta: szerinte jól áll a párt, hiszen annak ellenére, hogy hat éve nem tagja a szlovák törvényhozásnak az MKP sikeres választásokat tudhatunk magunk mögött, így az Európai Parlamenti, a megyei, a helyhatósági és a köztársasági elnöki választást.

A Magyar Közösség Pártja szakmai alelnökei bemutatták a választási programot. Farkas Iván a gazdasági és régiófejlesztési fejezetet ismertette. Kiemelte a családi adózás fontosságát, a munkahelyteremtést. Az MKP munkán alapuló gazdaságot szeretne, a szociális segélyekre épülő gazdaság helyett. Németh Gabriella a szociálpolitikai és egészségügyi fejezetet ismertette, melynek központjában a család áll. A gyermekvállalást ösztönző intézkedések és az idősekről való gondoskodás mind része a programnak. Miklós László a vidékfejlesztés, mezőgazdaság és környezetvédelem területéről elmondta: erősíteni szeretné a párt a vidéki régiók versenyképességét, mezőgazdasági területeinket ki kell használni, ezzel megélhetést biztosítani a magyar járások polgárainak. Őry Péter a polgárközpontú és a természetes régiókon alapuló közigazgatásról és egyszerű ügyintézésről beszélt. Kiemelte: létre kell hozni a kisebbségi önkormányzatokat, de a jelenleg közigazgatási rendszeren is változtatni kell, hiszen a jelenlegi területi felosztás nem a természetes régiók határait követik. A. Szabó László az oktatás és a kultúra fontosságáról szólt. A párt szorgalmazza majd, hogy saját iskoláinkról mi magunk dönthessünk, színvonalas oktatást ugyanis csak a meglévő iskolákban lehet elérni. Az MKP asszimiláció helyett gyarapodást szeretne, ehhez fontos, hogy a kisebbségi kultúrákat nagyobb mértékben és hatékonyabban támogassa az állam, valamint az asszimiláció megfékezését támogató programokat is támogatni kell.

mkp_program_komarom2

Az alelnökök ismertetője után Vadkerti Imre énekelt, aki szintén a Magyar Közösség Pártja jelöltje. Végül Berény József pártelnök foglalta össze a program lényegét, és a kiindulási helyzetet, amikre reagálnak az MKP célkitűzései. Hangsúlyozta, amikor csatlakoztunk z Európai Unióhoz egy békés csoportosulásba léptünk be. Olyan Unióba, ahol nem kellett félni, ahol a biztonságot nem veszélyeztette szinte semmi. Ma pedig az unió migránspolitikájának következtében a brüsszeli karácsonyi vásárt fegyveres őrök lepik el. Mi nem olyan EU-t akarunk, ahol öt napig elhallgatják, hogy nagyvárosokban nőket molesztálnak, rabolnak ki és erőszakolnak meg. Mi biztonságos Európát akarunk. Berényi szerint a demográfiai mutatókat nem a migránsok áradatával kell javítani, hanem a családok támogatásával. Az MKP fontos alappillére az egy éve bemutatott dokumentuma, amely a régióink felzárkóztatását vázolta. Fontos lesz az elkövetkező időszakban az is, hogy a tavasszal felálló kormány meg tud-e birkózni a korrupcióval.

Berényi József szerint az MKP listája az összefogást tükrözi, hiszen a Független Fiatalok, a Mi Magunk Mozgalom, a Fontos vagy! Mozgalom, és természetesen a Via Nova-ICs jelöltjei is azt bizonyítják, össze tudunk fogni a nemes cél érdekében. A Csemadok több tagjai is helyet kapott a listán, ami szintén azt bizonyítja, hogy szükség van a magyar-magyar összefogásra.

A párt szlogenje: Közös akarat, amely arra épít, hogy az MKP a nép akaratát szeretné megvalósítani a törvényhozásban. A közös akarat ezúttal a közös érdek is. Berényi ezért azt kérte, március 5-én szavazzanak minél többen a 21-es listára, a Magyar Közösség Pártjára. Az est háziasszonya Erdélyi Klaudia, bemondó volt.

A Magyar Közösség Pártja programjának egyes fejezeteit külön írásokban ismertetjük majd.

Neszméri Tünde
Forrás: szabadujsag.com