Megtartotta 3. Országos Tanácsát az MKP Ifjúsági Csoportja

ICS1.Közgyűlés3.jpg

Szombaton ülésezett az Ifjúsági Csoport Országos Tanácsa, a fiatalok értékelték az elmúlt időszakot, főleg a parlamenti és önkormányzati választásokat.

A választások előtti felmérés kiértékelését is ismertették a tanácstagokkal, melynek eredményeként elmondható, hogy a fiatalokat az ICS mozgósítani tudta, hiszen az első szavazók majdnem 70 százaléka azt mondta, biztosan elmegy szavazni.

Az önkormányzati választásokon is sikeresek volt a fiatalok, hiszen van három olyan MKP-s polgármester és majdnem 50 MKP-s képviselő, aki a csoportosulás tagja.

Az OT fő célja mégsem a múlt értékelése volt, hanem a hogyan tovább. Mivel a szervezet eddig csak az MKP mellett működött és nem volt jogalanyisága, az ülés egyik célja az volt, hogy elfogadják az alapszabályt, és meghatározzák, hogyan kívánnak a továbbiakban együttműködni a párttal. Ezzel kapcsolatban Csáky Pál és Biró Ágnes is, akik az OT vendégeiként mondták el véleményüket hangsúlyozták, hogy igenis szüksége van az MKP-nak a fiatalokra, mert új, ösztönző erő lehet a további munkához. Hiszen óriási a tét, a jövő múlhat ezen, mert kérdés, lesz-e még olyan helyzetben a párt, mint 1998-2006-ban.

Az OT határozata alapján a megbízottak benyújtják a Belügyminisztériumba az alapszabályt, hogy bejegyeztessék a szervezetet, amely a jövőben szeretne szorosan együttműködni az MKP-val, a szervezet elnevezése a Via Nova – ICS lesz.

Neszméri Tünde, Felvidék Ma, 2007.01.29.