Szerelem szárnyán

Sokszor bizonyították már a felvidéki zenészek, amatőrök és profik egyaránt, hogy a színpadon a közönség minden álmát teljesíteni tudják. Ez történt Rétén is augusztus 26-án. A Csemadok és a Magyar Közösség Pártja helyi szervezeteinek meghívására mutatták be a Szerelem szárnyán című produkciót.
Bognár László, Pekárik Katica Anna, Lőrincz Veronika és Vanya Róbert, énekesi tehetségüket bizonyítva, a közönséget megsiratták és megnevetették. Rigó Albert szaxofonos már csak pont volt az ire. A Szerelem szárnyán című összeállítást még tavaly láthatta a közönség, először Félben, azóta többször bemutatták a darabot, melyben a musical-betétdalokon és könnyed slágereken kívül a humoros filmzene is szerepel.
Bognár László egy kis kitérőt is tett az előadás alatt. Elmondta, sokszor szárnyalunk,de sokszor leesünk. Érnek veszteségek, melyeket fel kell dolgozni, ami sokszor nem könnyű. A közösség életében is vannak nehéz pillanatok, amikor fontos személyiséget veszítünk el, így a szlovák színész szakma Jozef Bednárík rendező elvesztését fájlalja. A magyarság és a Magyar Közösség Pártja pedig egy meghatározó egyéniségét veszítette el Duka Zólyomi Árpád személyében. Pekárik Katica Anna így értékelte a rétei fellépést: „A közönségünk egyenesen a fellegekbe vitt minket“. A nézőket pedig
az énekesek kapták szárnyaikra.

Szabad Újság, 2013.09.04.