Tovább gyűjtik az aláírásokat

MKP_alairasok-640x426.jpg

A Magyar Közösség Pártja által a tavaly októberben indított petíciót ez idáig több mint hatvanötezren írták alá. Őry Péter a petíciós bizottság koordinátora elmondta: a polgárok részéről nagy az érdeklődés, ezért tovább folytatódik a gyűjtés, úgy véli, akár a százezres lélektani határt is elérhetik. A sajtót a petíciós bizottság tagjai és Berényi József a párt elnöke, valamint Németh Gabriella szociális alelnök tájékoztatta.

A petíció a menekültkvóták elutasítását, valamint a népszavazásokra vonatkozó szabályok megváltoztatását érintik.

Őry Péter szerint a petíció, amelyet tavaly kezdeményezett a párt, sikeres volt. Annak ellenére, hogy ünnepek voltak, 65 ezer fölött van az aláírások száma. Folyamatosan érkeznek megkeresések, ez azt bizonyítja, hogy szükség volt a petícióra, hiszen rengetegen aláírták azt. Ez a bizonyítéka annak, hogy ezek a kérdések, témák foglalkoztatják a közvéleményt. Amennyiben átlépi az aláírások száma a lélektani határt, azaz a százezer aláírást, nagyobb eséllyel lehet majd átültetni a petícióban megfogalmazott kéréseket a parlamentben március 5-ei választások után – fogalmazott a párt alelnöke. Az emberek érdeklődése annak is bizonyítéka, hogy együtt szeretnék megvédeni az országot és Európát, békében, és biztonságban szeretnének élni.

A petíciónk jogosságát a kölni és más nagyvárosokban történt események is alátámasztják – véli Őry Péter.

Így gondolja Németh Gabriella, az MKP szociális ügyekért felelő alelnöke is. Németh Gabriella arra kéri a férfi polgártársakat, segítsenek megvédeni a nőket a molesztálástól. A Magyar Közösség Pártja zéró toleranciát hirdet az családon belüli erőszak esetében is, de a nőket és gyermekeket minden estében meg kell védeni az erőszakoskodókkal szemben. Németh Gabriella szerint megengedhetetlen, hogy az európai kultúra és értékrend veszélybe kerüljön, és megengedhetetlen, hogy elveszítsük biztonságérzetünket, ezért támogatják a párt női képviselőjelöltjei a petíciót és ezért kérnek mindenkit, hogy azt aláírásukkal támogassák azt.

Sok szlovákiai polgár dolgozik külföldön, ők is ki vannak téve a kölni és más európai nagyvárosokban történt atrocitásoknak, ezeket az embereket csak közösen tudjuk megvédeni. Elutasítjuk a kötelező kvótákat, azt akarjuk, hogy senki ne kényszeríthessen rá minket arra, hogy befogadjunk ilyen embereket.

Berényi József az MKP elnöke elmondta: szemtanúi vagyunk annak, hogy az Európai Unió működése veszélybe került. Több országban, köztük Ausztriában is határellenőrzést vezettek be. Svédország és Dánia már korábban bevezette a határellenőrzést. Ezzel valószínűleg elindul egy dominó effektus, és több ország is hasonló lépésre szánja magát. Hiszen Szlovénia is jelezte, hogy lezárják a határt, és nagy valószínűséggel Horvátországis új kormánya is megteszi ezt a lépést.

A pszeurohumánus nézet értelmében szétverjük Európát. Korlátozzuk a szabad áru forgalmat és a személyek szabad mozgását a migránsválság okán, ezzel elődeink munkáját tesszük tönkre. Meg kell őriznünk Európát. Az értékeket, amiket kaptunk elődeinktől, át kellene adnunk a jövő generációnak, de ezeket az értékeket a migránsok áradata veszélyezteti.

Berényi József arra figyelmeztet, az osztrák kancellár bejelentése a határzárról a schengeni rendszer felbomlásához vezethet. Az osztrák kancellár lépése improvizáció, amely arra az Európában és Ausztriában kialakult közhangulatra reagál, amely a Szilveszter éjszaka történtek után alakult ki. Nemrégiben a kancellár még Magyarországot támadta a déli határzár miatt, most pedig az osztrákok is bevezetik az ellenőrzést a határon. A párt elnöke szerint a déli határokat meg kell védeni, a migránsok helyzetét pedig ott kell kezelni, ahova először érkeznek, azaz Törökországban. Törökország annak ellenére tovább engedi a menekülteket, hogy az Európai Uniótól három milliárd eurót kap a válság enyhítésére.

Berényi szerint a petíciónak is köszönhetően, azok, akik eddig felültek a pszeudohumanizmusnak és pszeudotoleranciának, nézetet változtattak. A politikusok nagy része a közvélemény véleményét követi, aminek alakulását a MKP is befolyásolta a petíció elindításával. Kisebbségi párt még sosem gyűjtött ennyi aláírást – mondta Berényi, ennek köszönhetően viszont többen rájöttek, meg kell védeni az ország és Európa lakosait.

Furik Csaba a petíciós bizottság tagja, Kassa megyei képviselő, Kisgéres polgármestere elmondta: a keleti régióban 16 000 aláírás gyűlt össze. A Tőketerebesi járásban majdnem hétezren írták alá a petíciót, nemzetiségtől függetlenül, a szlovákok is aláírják és a romák is. Furik Csaba még most is hozott 1000 aláírást, de vannak még olyan települések, ahova nem jutottak el, de a lakosok várják, hogy az aktivisták megszólítsák őket, azért, hogy az emberek így járulhassanak hozzá Európa megvédéséhez.

Knirs Imre Komárom város alpolgármestere is megköszönte az aláíróknak, hogy támogatták a kezdeményezést, valamint az MKP-nak hogy megszervezte az aláírásgyűjtést. Komáromnak fontos a határ megvédése, hiszen a lakosok harmada külföldön dolgozik, sokuk Magyarországon, és naponta ingáznak. Ezeknek az embereknek a mindennapi megélhetése kerül veszélybe, ha a határt lezárják, ami valószínű, mert a vaskonstrukciókat már elhelyezték a határátkelőn.

Neszméri Tünde

kép: a szerző